4 mituri despre instrumentele de editare pentru MacBook
Ești fotograf și totodată un împătimit al mărcii Apple? Nu vrei să renunți la MacBook-ul tău nici în ruptul capului? Ei bine, cred că știi cât de important este să investești într-un software de editare a imaginilor. Poți face asta și fără a-ți schimba device-urile. Iată câteva soluții compatibile doar cu Mac.
În mod surprinzător, utilizatorii par să creadă Mac și editarea fotografiilor nu merg mână în mână. Acesta nu este altceva decât un mit pe care îl vom dovedi greșit astăzi. Aceste mituri există în general din cauza lipsei de cunoștințe, iar utilizatorii cred în orice aud în loc să facă o cercetare.
Deși există câteva instrumente grozave de editare a fotografiilor pentru Windows, adevărul este că nici Mac nu se lasă mai prejos. Deci, fără prea multă vorbărie, să începem să distrugem aceste mituri și să avem o imagine clară despre Mac-uri și editarea fotografiilor.
1. Editarea fotografiilor nu este posibilă pe Mac
Crezi sau nu, mulți utilizatori de Mac cred că editarea fotografiilor nu este posibilă pe acest dispozitiv Apple. Acest lucru se datorează în principal pentru că se pare că un Mac nu are toate instrumentele necesare pe care un editor foto ar trebui să le posede. Și trebuie să treci pe o altă platformă pentru a-ți edita fotografiile. Dar, acesta nu este nimic mai mult decât un mit.
În timp ce Mac are un instrument încorporat pentru editarea fotografiilor, ai și opțiunea de a instala aplicații externe pentru a obține rezultate excelente.
2. Mac nu are instrumente bune de editare a fotografiilor
Instrumentele încorporate ale Mac-ului sunt destul de bune, dar dacă ești un fotograf profesionist și experiență în domeniu poți utiliza mai multe aplicații externe. O căutare a instrumentelor de editare foto Mac îți va oferi zeci de rezultate: acestea includ aplicații precum Luminar, Photoshop, Lightroom, Pixelmator sau alternative precum Affinity etc.
3. Fotografiile editate pe Mac nu sunt compatibile cu alte device-uri
Dacă cineva îți spune că fotografiile pe care le-ai editat pe Mac nu vor fi compatibile și pe alte platforme, poți să-i spui cu zâmbetul pe buze că acest lucru nu este adevărat.
Secretul se bazează pe extensii. Dacă salvezi fotografia ca .JPEG sau alte extensii populare, o poți deschide în orice aplicație sau instrument care acceptă astfel de extensii.
În afară de asta, o mulțime de instrumente precum Photoshop sunt disponibile pe aproape toate device-urile, ceea ce face mai ușor să lucrezi la o singură imagine pe diferite sisteme de operare.
4. Instrumentele Mac de editare foto sunt foarte scumpe
Produsele Apple sunt etichetate drept scumpe. Sigur, sunt. Dar nu și instrumentele de editare foto Mac. Există o varietate de editori foto Mac disponibili în AppStore care au un preț decent. Dacă nu cumperi un editor foto Mac pentru că ai impresia că îți va goli buzunarele, atunci accesează câteva site-uri web cunoscute de editare foto și convinge-te singur. Prețurile sunt normale și nu sunt scumpe deloc.
Concluzie
Să sperăm că această discuție despre miturile legate de instrumentele de editare de fotografii pentru Mac ți-a schimbat părerea măcar puțin. Pentru a te ajuta mai mult, iată un editor foto de top, care are un impact puternic atunci când vine vorba de editare foto - Luminar.
Este un software exclusiv disponibil pentru utilizatorii de Mac, care este proiectat de Skylum.
Comments