top of page

4 funcții ale camerei unui iPhone 13 despre care trebuie să știi

Aceste caracteristici fac din camera unui iPhone 13 una dintre cele mai bune camere pentru smartphone-uri.
iPhone 13 are unele dintre cele mai bune specificații ale unui iPhone de până acum. Camera sa a primit, fără îndoială, cele mai bune recenzii și se mândrește cu funcții noi interesante, cum ar fi Modul Cinematic și Modul Macro.
Citește mai departe pentru a afla mai multe despre diferitele caracteristici ale camerei unui iPhone 13 care te vor stimula să jonglezi cu fotografia și cu video-urile.

1. Modul cinematografic

Probabil cea mai populară caracteristică de la lansarea iPhone 13, „Modul Cinematic” este disponibil pe toate modelele de iPhone 13. Dacă ești un împătimit al lumii video, acesta poate fi o schimbare benefică pentru tine.
Modul cinematografic este o caracteristică excelentă care își permite să schimbi fără probleme focalizarea de la un subiect la altul în timp ce miști camera. Poți comuta instantaneu focalizarea de la un subiect din apropierea camerei la altul în fundal sau invers.

iPhone-ul fie va face acest lucru automat pentru tine în timp ce înregistrezi, fie poți comuta manual între două puncte. De asemenea, poți bloca focalizarea pe un subiect, astfel încât să te poți deplasa și să înregistrezi din diferite unghiuri fără schimbarea focalizării.

Modul cinematografic al iPhone 13 este destul de profesionist, oferindu-ți șansa de a experimenta abilitățile tale video. În plus, poți învăța cu ușurință cum să utilizezi Modul Cinematic pe iPhone. Este relativ nou și nu rivalizează încă cu cinematografia profesională, dar vei fi pe drumul cel bun.

2. Modul Macro

Fotografia macro se face doar pe modelele iPhone 13 Pro, așa că utilizatorii iPhone 13 mini și iPhone 13 nu vor beneficia de această funcție. Acest lucru se datorează senzorilor mai buni și deschiderilor mai largi din obiectivul ultrawide al iPhone 13 Pro și Pro Max.

Modul macro îți permite să faci fotografii în prim-plan la o distanță de 2 cm, cu o focalizare clară. Și, în plus, această funcție depășește fotografia, deoarece poți utiliza și modul macro pentru a înregistra video.

Nu există nicio opțiune specifică pe care trebuie să o selectezi pentru fotografia macro, deci poți să înveți destul de ușor. iPhone-ul tău va comuta automat la obiectivul ultrawide atunci când ești suficient de aproape de un subiect. Cu toate acestea, atunci când înregistrezi un videoclip, poți selecta manual camera ultrawide și poți focaliza pe un subiect mai apropiat.

3. Stiluri fotografice

Această caracteristică îți permite să personalizezi și să editezi fotografiile fără prea multe bătăi de cap. Poate fi găsit pe toate modelele de iPhone 13. Stilurile fotografice îți permit să alegi un filtru sau un ton prestabilit în funcție de preferințele tale. Există opțiuni precum Rich Contrast, Vibrant, Warm și Cool. De asemenea, poți ajusta setările Tone și Warmth pentru intensitate.

Poți configura mai multe stiluri fotografice și poți testa care funcționează cel mai bine. Este ca și cum ai crea propriul set de filtre pe care le poți folosi în locul celor deja prezente. Totuși, trebuie să setezi stilul tău fotografic înainte de a face o fotografie, deoarece nu poți aplica stilul imediat.

4. ProRes

ProRes este disponibil numai pentru modelele iPhone 13 Pro și Pro Max și este disponibil numai cu modul Video din aplicația Cameră. Nu îl poți utiliza cu modul Cinematic, Time-Lapse sau Slo-Mo. Poți înregistra videoclipuri ProRes pe iPhone 13 Pro selectându-l în Setări.

Apple a introdus ProRes în 2007, dar este prima dată când îl vei vedea pe un iPhone. Funcțiile interioare ale formatului video ProRes sunt puțin dificil de înțeles. Cu toate acestea, în cei mai simpli termeni, ProRes îți permite să filmezi videoclipuri de înaltă rezoluție într-un format comprimat care permite o editare flexibilă ulterior.
Este în primul rând benefic pentru realizatorii de film, creatorii video pentru a-și edita videoclipurile. Adăugarea lui ProRes la iPhone 13 va face editarea și înregistrarea videoclipurilor de înaltă calitate mult mai ușoară și mai accesibilă pentru utilizatorii obișnuiți.


Poate că nu ai văzut multe diferențe semnificative la suprafață, dar seria iPhone 13 are upgrade-uri majore ale camerei în comparație cu predecesorii săi. Calitate mai bună, rezoluție mai bună, deschideri mai largi, cei mai buni senzori dintr-un iPhone până în prezent și funcții video multiple - toate acestea fac o cameră pentru smartphone care trebuie luată serios în considerare.
12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page