top of page

3 sfaturi despre cum poți obține cele mai bune fotografii cu mașini

Deții o mașină grozavă sau pur și simplu vrei să-ți exersezi abilitățile de fotograf? Iată cum să faci fotografia auto să funcționeze:
Există atât de multe tipuri de fotografie de care să te îndrăgostești, cum ar fi peisajele, produsele și portretele. Un gen care combină toate acestea este fotografia de automobile și asta o face atât de interesantă.

Fotografiile cu mașini atrag foarte mult atenția pe Instagram, VSCO și cam pe orice platformă online. Atâta timp cât ai propria mașină, este ca și cum ai avea un subiect de fotografiat în orice moment, așa că îți oferă o mulțime de oportunități și șanse să te antrenezi.

Iată cum poți obține cele mai bune fotografii cu mașini:

1. Aprinde farurile

Farurile și stopurile sunt cele mai importante părți ale personalității unui vehicul, așa că a face o fotografie cu ele oprite este ca și cum ai fotografia un model cu ochii închiși.

Chiar dacă fotografiezi într-o zi luminoasă și însorită, farurile oferă privitorului ceva spre care să-și ducă privirea.

2. Găsește cele mai bune unghiuri ale vehiculului

Următoarea parte importantă a personalității unei mașini este poziția și liniile caroseriei. Pentru a obține cele mai bune fotografii, plimbă-te în jurul vehiculului și ia în considerare fiecare unghi.

De asemenea, vezi cum bate soarele, razele de soare pot accentua extrem de bine liniile caroseriei și vor ieși niște poze cu adevărat uimitoare. Folosirea unui trepied te poate ajuta să obții imagini mai clare în timp ce vehiculul este în mișcare.

3. Alege un fundal potrivit

Acordă o atenție deosebită locului unde fotografiezi mașina; la fel ca în cazul fotografiei de produs sau portret, fundalul face o diferență enormă.

Asta nu înseamnă că trebuie să fii neapărat într-o zonă cu munți sau peisaje cu totul și cu totul ieșite din comun, deși asta va face niște fotografii destul de bune; pur și simplu fii atent cu privire la locul în care faci fotografiile.

BONUS:
Iluminatul este o parte foarte importantă a fotografiei auto. Cea mai bună lumină naturală în avantajul tău este soarele; cu toate acestea, zilele însorite vin și cu unele dezavantaje. Mașinile cu vopsea lucioasă vor produce o mulțime de reflexii pe capota mașinii. Folosirea unui filtru polarizant sau UV pe obiectiv va ajuta drastic la reducerea reflexiilor, făcând procesul de editare mult mai ușor.
Folosirea soarelui în avantajul tău este una dintre cele mai bune modalități de a-ți ilumina subiectul și va accentua liniile caroseriei vehiculului.

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page