top of page

2 clișee fotografice de evitat

Dacă ești fotograf amator, probabil că vei fotografia subiecte sigure și ușoare, dar acest lucru ar putea plictisi publicul. E timpul să încerci niște alternative.
Uneori suntem atât de concentrați să obținem fotografia perfectă, încât uităm să o facem unică. Un apus de soare superb nu îmbătrânește cu adevărat niciodată? Ar putea fi drăguț, dar ceva drăguț poate deveni și plictisitor, mai ales dacă internauții postează același lucru în mediul online.
Iată 2 clișee din fotografie pe care să le eviți și câteva idei interesante, dar simple, ca alternative.

1. Alb-negru inutil

Fotografia alb-negru este interesantă, estetică și atemporală, dar asta nu înseamnă că este potrivită pentru fiecare scenariu. Culoarea face parte din compoziție și, deoarece alb-negru înseamnă lipsă de culoare, elimini un întreg element care poate ajuta la modelarea poveștii și vibe-ului unei fotografii, ceea ce poate face spectatorul nu foarte încântat.

Stilul ar trebui să servească unui scop și, indiferent dacă îl faci direct din cameră sau în procesul de editare, este nevoie de experiență pentru a-l stăpâni.

De asemenea, nu te baza pe alb-negru pentru a remedia fotografiile color proaste.
  • Alternativă: Vintage / Retro


Nu poți greși cu aceste stiluri. Sunt șanse să fi optat pentru alb-negru pentru a recrea acel sentiment de altădată, când alb-negru era singura opțiune a unui fotograf. Ei bine, un efect vintage va da ceasul înapoi.


2. Reacții false

Poate este bine să exagerăm uneori în ceea ce privește vestimentația de exemplu, dar când începem să avem reacții exagerate, publicul va judeca.


Poza cu reacții false este, fără îndoială, pentru entertainment și dramă, dar nimeni nu se bucură atât de mult când mănâncă ceva gustos. Poți crea o fotografie mult mai autentică legată de alimente.
  • Alternativă: Fii natural

Soluția este simplă: nu-i spune subiectului să pozeze, surprinde-l în elementul lui natural în timp ce se bucură de masă. Și fii atent la fundal. Acesta ar fi momentul perfect pentru blura fundalul dacă te afli într-un restaurant aglomerat.


Fă ca pozele tale să iasă în evidență

Nimeni nu te împiedică să fotografiezi ce îți place, ce ai mai văzut la alții etc. dacă aceasta este zona ta de confort, dar va trebui să ai așteptări realiste pentru reacția publicului. Cu puțin efort poți realiza o fotografie unică și captivantă.
7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commenti


bottom of page