top of page

Top 5 clădiri impresionante din lume numai bune de fotografiatExistă atât de multe clădiri și structuri uimitoare de fotografiat în întreaga lume. Pentru un pic de inspirație, am alcătuit o listă cu cinci minuni arhitecturale care merită să fie surprinse de aparatul de fotografiat.

🏙 Heydar Aliyev Centre (Baku, Azerbaidjan)

Centrul Heydar Aliyev a fost principala atracție arhitecturală din Baku de la deschiderea sa în 2012. Centrul conține un auditoriu și găzduiește, de asemenea, o bibliotecă, diferite expoziții pe mai multe etaje și o colecție de mașini de epocă.

Proiectat de arhitectul irakiano-britanic Zaha Hadid – care este binecunoscut pentru arhitectura sa distinctivă și stilul curbat, care face clădirile sale atemporale și faimoase – Centrul Heydar Aliyev este un vis pentru orice iubitor de arhitectură. Mulți oameni vizitează Baku doar pentru a admira această structură fluidă.

🏙 Phoenix International Media Center (Beijing, China)

Finalizată în 2014, această clădire în formă de gogoașă servește drept sediu pentru cel mai mare radiodifuzor din China - Phoenix Television. Proiectată de firma chineză BIAD UFo, clădirea seamănă cu o carcasă gigantică din oțel și sticlă, amplasată în Parcul Chaoyang din Beijing.

Atât exteriorul, cât și interiorul sunt spectaculoase și numai bune de fotografiat. Într-o zi luminoasă și însorită, acest spațiu este absolut uimitor de capturat cu obiectivul cu unghi larg.

🏙 The Interlace (Singapore)

The Interlace este una dintre cele mai mari și mai impresionante dezvoltări rezidențiale din Singapore.
A fost proiectat de arhitectul german Ole Scheeren, care este cunoscut pentru conceptualizarea unora dintre cele mai interesante clădiri din lume.

Cele 31 de blocuri de apartamente ale lui Interlace sunt stivuite unul peste altul, răsucindu-se în unghiuri diferite. Efectul vizual este neobișnuit, colțurile clădirii oferind spațiu pentru grădini, terase și balcoane mari cu multă verdeață. Interlace este cu adevărat o priveliște de admirat și de capturat din cât mai multe puncte de vedere.

🏙 Medibank Headquarters (Melbourne, Australia)

Medibank Headquarters din Melbourne are un interior dinamic proiectat de studioul HASSELL. Elementul central al interiorului este o serie de scări și rampe care se înfășoară, conectând toate nivelurile. Utilizarea culorilor vibrante face ca vederea prin atrium să fie și mai atrăgătoare.

Trebuie să mai știi că ai voie să faci fotografii aici doar o dată pe an, în timpul evenimentului „Melbourne Open House”. Dacă ai ocazia, nu rata această șansă!

🏙 Stuttgart City Library (Stuttgart, Germany)

Arhitectul coreean Eun Young Yi a câștigat concursul pentru proiectarea noii biblioteci centrale a orașului Stuttgart.
Yi a creat un cub alb cu două etaje subterane și nouă deasupra. Biblioteca are un aspect deschis cu nivelurile conectate prin scări.
Cărțile aliniază pereții exteriori ai fiecărui etaj, dând o notă de culoare spațiului de altfel complet alb. Pentru unii, această bibliotecă este mult prea sterilă, în timp ce pentru alții, este o frumusețe arhitecturală.
16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page