top of page

Cum să folosești repetiția în fotografii pentru un efect mai puternicAi auzit despre repetiția în fotografie, dar nu ești sigur ce presupune?
Ei bine, nu mai căuta informații! În acest articol vei găsi tot ce trebuie să știi pentru a utiliza repetiția în fotografiile tale pentru a le face să arate și mai bine decât înainte. Vei învăța, de asemenea, câteva tehnici de compoziție pentru a folosi obiecte repetitive și vei vedea, de asemenea, o mulțime de exemple care te vor inspira.


Ce este repetiția în fotografie?

Repetiția în fotografie înseamnă utilizarea unor forme sau a unui model repetitiv în interiorul cadrului ca parte a compoziției.
Repetiția poate fi, de asemenea, subiectul principal al imaginii, în loc să fie doar un instrument pentru compoziția fotografiei. În primul caz o găsim sub numele de „pattern photography”.

De ce este bună repetiția în fotografie?

Este o modalitate excelentă de a ghida ochiul prin imagine. De exemplu, privitorul poate urma linia imaginară creată de repetarea unui element sau a unei culori.
Repetarea este de asemenea utilă pentru a sublinia ceva sau pentru a crea o ambianță.


De exemplu artistul german Andreas Gursky fotografiază apartamente, rafturi de supermarketuri, containere și alte structuri bazate pe repetiție folosind un anumit punct de vedere care dă un sentiment de monumentalitate.


Ce este repetarea ritmului în fotografie?

De obicei asociem cuvântul „ritm” cu muzica sau cu dansul. Unii oameni s-ar putea gândi la poezie – dar nu prea se întâmplă să-ți vină în minte fotografia când vorbim de ritm. Cu toate acestea, fotografiile au un ritm aparte.

Ritmul este definit ca o schimbare succesivă de elemente – acestea se pot referi la sunete (cum ar fi ritmul unui cântec sau cuvintele dintr-o poezie) sau la elemente vizuale – așa este cazul în fotografie.

Poți folosi ritmul în moduri diferite. Totul depinde de ceea ce vrei să comunici oamenilor cu imaginile tale. Cum vrei să se simtă spectatorul care se uită la fotografia ta?

📸 Ritmul obișnuit folosește elemente identice (sau foarte asemănătoare) repetate la același interval. Poți folosi acest lucru atunci când vrei să reprezinți un sentiment de ordine sau chiar monotonie. S-ar putea să crezi că această tehnică de compoziție poate fi plictisitoare - cu toate acestea, poate fi foarte impresionantă atunci când este utilizată corect.


📸 Ritmul progresiv este cel care îndreaptă atenția privitorului către un punct final. Acesta este un instrument destul de comun în fotografie, deși mulți oameni îl folosesc fără să-și dea seama. Acest lucru oferă profunzime unei imagini.


📸 Ritmul aleatoriu - cunoscut și sub numele de neregulat, este atunci când obiecte similare sau obiecte diferite care au aceeași culoare sunt împrăștiate în interiorul cadrului. Nu pare să aibă o ordine specifică, dar vei observa ritmul când vei vedea imaginea de ansamblu.📸 Ritmul alternativ implică mai multe forme care se repetă alternativ sau aceeași formă alternând culori diferite. În acest fel, poți crea modele mai complexe în fotografie.


18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page