top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: William EgglestonTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 William Eggleston

Născut pe 27 iulie 1939 în Memphis, Tennessee, William Eggleston a fost cel care a inspirat-o pe Alex Prager să-și înceapă cariera în fotografie. Dacă nu ai aflat încă cine este Alex Prager, vezi articolul:

Printre subiectele preferate ale lui Eggleston vei găsi: sticlele goale de Coca-Cola, indicatoarele cu sens unic, anvelopele vechi, posterele rupte și liniile electrice.

Prin imaginile sale, el construiește chipul lumii monderne în care trăim și demonstrează că până și banalul poate fi complex și poetic. De asemenea, este considerat unul dintre pionierii fotografiei color.

 


 


 


 


 


 


 


Știai că…?
Una dintre fotografiile lui Eggleston a stabilit un record mondial: a fost vândută la o licitație pentru o sumă uimitoare de 578.000 de dolari!

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page