top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Sally MannTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Sally Mann

Sally Mann este, fără îndoială, unul dintre cei mai renumiți fotografi americani. Arta ei este adesea controversată – explorează granița fragilă dintre copilărie și maturitate.

Una dintre cele mai emblematice realizări ale ei este „Immediate Family”, a treia ei colecție, care a fost expusă pentru prima dată la Chicago în 1990.

Colecția constă din 65 de fotografii alb-negru ale copiilor lui Mann, care la acea vreme aveau toți sub zece ani.

Imaginile explorează activitățile obișnuite de vară, cum ar fi înotul sau jocurile de societate. Cu toate acestea, se concentrează și pe subiecte mult mai profunde: sexualitatea, moartea, singurătatea.

 


 


 


 


 


Știai că…?

Atunci când albumul a fost lansată pentru prima dată, a fost acuzată de conținut cu pornografie infantilă? Mulți oameni au considerat că este greșit ca o mamă să profite de goliciunea copiilor ei pentru profit, dar, cu toate acestea, creația a avut un succes uriaș.


13 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page