top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Robert CapaTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Robert Capa

Este, fără îndoială, unul dintre titanii lumii fotografice.

Născut în 1913 în Budapesta (Ungaria), Robert Capa a fost un fotoreporter și fotograf de război maghiar care și-a riscat viața de nenumărate ori pentru a putea surprinde soldați în acțiune.

Partenera lui de viață, Gerda Taro, avea aceeași ocupație. Deși a murit foarte tânără, cariera ei a avut un impact imens asupra fotojurnalismului.

Capa a fost excepțional de curajos și adesea obișnuia să spună:
Dacă pozele tale nu sunt suficient de bune, nu ești suficient de aproape.

 


 


 


 


 


 


 


 


 Știai că…?

Numele adevărat al lui Robert Capa era Endre Friedman? Capa a fost o poreclă inventă, înseamnă „rechin” în maghiară.

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page