top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Martin ParrTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Martin Parr

Imaginile pe care le creează Martin Parr sunt departe de lumea basmului. De fapt, sunt exact opusul: uneori se simt ca o palmă peste față, expunând cu îndrăzneală cele mai neplăcute adevăruri despre societatea modernă.

Fotograful britanic combină cu succes critica, ironia și umorul pentru a-și crea propriul stil inconfundabil.

Unele dintre subiectele asupra cărora se concentrează includ consumul și activitățile fără sens din timpului liber.

Subiecții sunt adesea cetățeni obișnuiți din clasa de mijloc.

 


 


 


 Știai că…?

Martin Parr este membru al „Magnum”, o companiei fotografică internațională, care îl are drept co-fondator pe însuși marele maestru al fotografiei Henri Cartier-Bresson.

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page