top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Edward WestonTe-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.
Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Edward Weston

Edward Weston este cunoscut drept unul dintre cei mai inovatori și influenți fotografi americani din toate timpurile. Născut în 1886, lucrările sale sunt cu adevărat impresionante.

Arta sa reprezintă un adevărat studiu al formei, luminii și texturii, fotografiile sale sunt captivante prin particularitatea lor.

Unele dintre cele mai faimoase imagini ale sale includ imagini cu ardei, scoici de mare și frunze de varză, care sunt surprinse în așa fel încât par mistice și aproape erotice.


 


 


 Știai că…?

Edward Weston a negat cu fermitate că ar fi avut gânduri intenționate de a crea imagini care sunt văzute ca fiind erotice?

„Nu! Niciodată nu am avut asemenea gânduri. Am lucrat o formă pur estetică. Știam că totul vine din interior, un sentiment cum nu am mai avut niciodată înainte.”

17 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page