top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Diane Arbus

Actualizată în: 4 oct. 2022Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.
Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:

📸 Diane Arbus

Arbus a fost o fotografă americană, cunoscută în zilele noastre pentru portretele ei asupra newyorkezilor din anii 1950 și 1960.

Arbus a fost fascinată de neobișnuit și, din această cauză, a fost rapid etichetată drept „fotograful ciudaților”. Subiectele ei preferate erau persoanele marginalizate: bărbați tatuați, artiști de circ, persoane transgender și persoane cu dizabilități, acestea au fost printre cele mai emblematice modele ale ei.

Prin munca sa remarcabilă, a subliniat importanța egalității într-un moment în care nu mulți oameni erau dispuși să înfrunte peisajul celor marginalizați și să-i recunoască ca parte funcțională a societății.

 


 


 


 


 


 


 


 


 Știai că…?
Există un film despre acest celebru fotograf care a apărut în 2006? Se numește „Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus” și îi are în distribuție pe Nicole Kidman și Robert Downey Jr. Merită să-l vezi!

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Opmerkingen

Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.
bottom of page