top of page

Cei mai renumiți fotografi din lume: Alex Prager

Actualizată în: 7 oct. 2022Te-ai întrebat vreodată „cine sunt cei mai faimoși fotografi din lume?”. Salvador Dalí a spus odată: „Un artist adevărat nu este cel care este inspirat, ci unul care îi inspiră pe alții”. Totuși, când vine vorba de fotografie, inspirația poate fi o bătaie de cap.

Știm cu toții că uneori este dificil să rămânem în contact cu latura noastră creativă, mai ales când suntem copleșiți de sarcinile zilnice sau ne simțim blocați într-o rutină.

Dacă observi că muzica ta preferată sau cel mai iubit regizor de film nu-ți mai stârnește imaginația, este timpul să-ți îndrepți atenția către clasici, acei nemuritori ai tuturor timpurilor: celebrii fotografi care au „zguduit” lumea. Și pentru că nu putem să vorbim despre toți în aceeași zi, îi vom lua pe rând:


📸 Alex Prager

Prager are doar 42 de ani, dar este deja un fotograf de renume mondial. Alex Prager este cunoscută pe scară largă pentru imaginile ei colore care amintesc de scene de film.

Lucrările ei înfățișează viața de zi cu zi într-un mod real, asemenea unui film. Ea folosește adesea figuranți, modele și actori pentru a crea imaginea exactă pe care o are în minte.

Fotografiile ei au fost expuse la New York, Stockholm, Australia, San Francisco, Paris și multe altele.

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Știai că…?

Fascinația lui Prager pentru fotografie s-a născut neașteptat într-o zi când a văzut câteva lucrări ale marelui William Eggleston.

„…când am văzut expoziția lui Eggleston am simțit ro emoție puternică în legătură cu munca lui. Nu am observat niciodată fotografia folosită ca artă înainte.”


 15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page