top of page

Ce platformă ar trebui să aleagă un fotograf: INSTAGRAM sau FLICKR?

Dacă Instagramul nu te mai încântă, Flickr ar putea fi cea mai bună platformă pentru a-ți prezenta fotografiile. Instagram a primit multă atenție de la fotografi în 2021 și 2022. Trecerea aplicației către conținut video i-a înstrăinat pe mulți creatori, iar unii au căutat locuri alternative pentru a-și împărtăși munca.

Deși există mai multe platforme pe piață, se pare că Flickr era platforma preferată a fotografilor. Și în timp utilizatorii s-au tot gândit, au plecat, au revenit, platformă rămâne încă în picioare, cu aproximativ 60 de milioane de utilizatori activi lunar. Nu se apropie de numărul de utilizatori ai Instagram, dar încă reprezintă un stâlp important printre platformele fotografice. Având în vedere aceste lucruri, ar trebui să treci de la Instagram la Flickr? Hai să vedem dacă merită.


Este Flickr mai bun decât Instagram?

Înainte de a discuta lucrurile pe care Instagram le face mai bine decât Flickr, să vedem în primul rând motivele pentru care te-ai putea muta pe Flickr.

1. Flickr este conceput special pentru fotografie

În timp ce fotografiile reprezentau inițial nucleul Instagram, lucrurile s-au schimbat de atunci. Adam Mosseri a menționat în iunie 2021 că aplicația nu se mai concentrează doar pe partajarea imaginilor; s-a pus din ce în ce mai tare accentul pe videoclipuri.

Deși poți partaja videoclipuri și pe Flickr, aplicația este încă folosită în principal pentru fotografie. Deci, vei găsi mai mult conținut fotografic dacă optezi pentru această platformă. În plus, imaginile tale nu vor avea de suferit din cauza unui reach scăzut - o problemă cu care mulți utilizatori Instagram s-au confruntat în ultimii ani de când conținutul video a preluat controlul.

2. Flickr este mai bun pentru a descoperi fotografi

Dacă ești în căutarea unui loc în care să te conectezi cu alții, s-ar putea ca Instagram să nu te mai ajute atât de mult - Flickr este o platformă care te poate ajuta să găsești ceea ce cauți.

La fel ca Instagram, Flickr are o secțiune Explore. Cu toate acestea, aceasta este mai centrată pe fotografie decât platforma deținută de Meta. Flickr îți permite, de asemenea, să descoperi noi evenimente, ceea ce-ți permite să înveți abilități din diferite domenii ale fotografiei de la diverși artiști.

3. Fotografia este mai variată pe Flickr

Multe dintre cele mai performante imagini de pe Instagram sunt foarte asemănătoare între ele. Profilul „Insta Repeat” evidențiază clar și perfect acest lucru:

Deși aceste imagini sunt plăcute ochiului, uneori este puțin frustrant când vezi oameni care se copiază unul pe altul, mai degrabă decât să încerce să creeze ceva unic. Și, deși copiatul poate avea loc și pe Flickr, nu este la fel de comun.
Fotografia de pe Flickr tinde să fie mai autentică decât pe Instagram, ceea ce face aplicația un loc mai bun pentru a căuta inspirație. Este, de asemenea, un loc mai bun în care să mergi dacă ești în căutare de diferite tehnici pe care să le încorporezi în munca ta.

4. Există mai puțină presiune și comparație pe Flickr

Mulți utilizatori de Instagram se plâng că trebuie să țină pasul cu toată lumea din aplicație. Și, deși trebuie să existe un anumit grad de responsabilitate personală, este destul de ușor să fii absorbit de marele joc al comparației. Aceasta este una dintre modalitățile prin care rețelele sociale te pot afecta într-un mod negativ.

Dacă ești în căutarea unui loc în care să-ți împărtășești munca cu mai puțină presiune, s-ar putea să descoperi că Flickr este o alternativă viabilă. Deși s-ar putea să te compari cu fotografi mai buni de pe platformă, probabil vei simți mai puțin nevoia să încerci să „concurezi” împotriva altcuiva într-un mod nesănătos.

Ce face Instagram mai bine decât Flickr?

Deși Flickr este mai bun decât Instagram în anumite privințe, Instagram are la rându-i beneficii. Mai jos, vei găsi câteva motive pentru care ai putea dori să te gândești mai bine dacă să-ți păstrezi contul de Instagram.

1. Poți accesa gratuit toate funcțiile Instagram

Timpul este o resursă mai importantă decât banii. Poți obține gratuit toate funcțiile Instagram. Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un cont - odată ce ai făcut asta, ai acces complet.

Înregistrarea la Flickr este gratuită și poți folosi multe funcții fără a plăti. Cu toate acestea, va trebui să achiziționezi un abonament premium pentru a profita la maximum de aplicație. Și fără acest abonament, nu vei obține spațiu de stocare nelimitat și nu veți putea partaja imaginile în grupuri.

De asemenea, dacă nu aveți Flickr Pro, nu poți încărca videoclipuri mai lungi de trei minute.

2. Instagram are recenzii mai bune

Să fim sinceri, aplicația Instagram este una dintre cele mai elegante de pe piață. Este ușor de navigat și, pur și simplu, arată bine. În plus, totul se încarcă rapid și nu trebuie să aștepți prea mult când încărci imagini în feed.

Flickr, în ciuda îmbunătățirilor din ultimii ani, încă se simte puțin neplăcut. Încărcarea fotografiilor necesită mai mult timp, iar găsirea anumitor funcții, navigarea pe aplicație etc., poate dura mai mult dacă ești nou pe platforma Flickr.

3. Instagram îți permite să creezi mai multe tipuri de conținut media

Da, poate că trecerea la video a platformei Instagram a bulversat utilizatorii, dar dacă privești lucrurile dintr-o perspectivă mai pozitivă, utilizatorii au acum mai multe opțiuni ca oricând pentru a fi creativi și a-și împărtăși munca pe platformă.

Deși poți partaja fotografii, poți opta și pentru „Reels”. Există multe idei interesante pe care le poți încerca. Deoarece Instagram îți permite să creezi mai multe tipuri de conținut media, s-ar putea să-ți fie, de asemenea, mai ușor să distribui unele dintre celelalte proiecte ale tale în desfășurare, cum ar fi podcasturi și fragmente video de pe YouTube.

4. Mulți clienți apreciază Instagram pentru business

Instagram oferă o mulțime de oportunități. De exemplu, ai putea obține sponsorizări de la diferite branduri dacă treci la profilul business.

Chiar dacă nu câștigi bani direct din Instagram, poți folosi aplicația pentru a-ți prezenta brandul personal. Este o modalitate ușoară de a-ți împărtăși munca cu alții;

Desigur, nu ar trebui să-ți pui toate ouăle într-un singur coș. Ia în considerare crearea unui site web și fii activ și pe alte platforme.

Deci: Flickr sau Instagram?

Flickr este una dintre cele mai faimoase platforme de fotografie și s-ar putea să fie cea mai bună alegere dacă te gândești la o schimbare și te-ai săturat de Instagram. Cu toate acestea, ar trebui să iei în considerare avantajele și dezavantajele înainte de a-ți șterge complet contul de Instagram.

În ciuda problemelor pe care le poate cauza, Instagram are în continuare mai multe beneficii pentru fotografi. Depinde de tine să încerci și să le explorezi mai departe. De asemenea, poți decide să folosești ambele platforme.
4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Komentar


bottom of page