top of page

Ce se întâmplă atunci când arta și știința se ciocnesc?„Cea mai importantă calitate a științei sau a artei este curiozitatea”, spune Fabian Oefner pentru TED.
Deși a absolvit Universitatea de Artă din Basel, unde a studiat pictura, fotografia, tipografia și istoria artei, Fabian Oefner a continuat să exploreze, să experimenteze și să surprindă efectele „invizibile” ale științelor naturale. În 2013, a fondat Studio Oefner.


Explorările sale în lumea poeziei microscopice ne permit să vedem invizibilul, provocându-ne în același timp să ne punem întrebări despre nenumăratele momente magice pe care nu le vedem.
Diferitele culori rezultă din reflexia și refracția luminii, pe măsură ce aceasta trece prin pelicula de ulei și înapoi în obiectivul camerei. În funcție de cât de groasă este pelicula de ulei, culorile se schimbă de la albastru, verde la roșu, până când în cele din urmă dispar din nou.

Iată câteva dintre lucrări:

Millefiori No. 01 (2012)

Ferofluidul sau fluidul magnetic este un fluid constituit din particule coloidale feromagnetice, ferimagnetice sau paramagnetice suspendate într-un lichid purtător. Ferofluidele reacționează la câmpuri magnetice externe. Este un lichid hidrofob care formează ceea ce vedem în imaginea de mai sus atunci când este pus pe un magnet și injectat cu vopsea.

Marbelous No. 05 (2013)

O privire mai de aproape asupra proprietăților uleiului - o mulțime de bile colorate (vopsea în ulei) plutesc într-o soluție de apă cu alcool.


Grain of Scent (2013)

Picături minuscule de lichid amestecat cu vopsea plutesc în aer pentru o fracțiune de secundă, formând un tablou cosmic.


Black Hole no. 07 (2013)

O ilustrare a forței centripete.


Iridient nr. 03 (2012)

Un balon de săpun care se sparge.
18 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

留言


bottom of page