top of page

5 lucruri de făcut înainte de o sesiune de fotografieOamenii apelează la un fotograf profesionist atunci când în viața lor are loc un eveniment cu adevărat special. Dar poți avea nevoie de niște poze profesioniste și fără un eveniment anume în viața ta. Fie că sunt în scop de muncă, de dragul vanității, pentru a servi drept cadou sau doar pentru simpla experiență în fața unui fotograf profesionist, sesiunile de fotografie au farmecul lor și de cele mai multe ori rezultatele sunt surprizătoare.

Așadar, dacă ești una dintre acele persoane care vor avea nevoie în curând de o ședință foto cu un fotograf profesionist, iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte:

1. Fii pe aceeași lungime de undă cu fotograful

Asigură-te că tu și fotograful aveți aceeași viziune, temă și idee în minte. Asta înseamnă că înainte de sesiunea de fotografie, tu și fotograful trebuie să fi căzut deja de acord cu privire la locul, timpul, vestimentația, tema sau ideea ședinței și chiar pe ce tip de cameră trebuie utilizat. De asemenea, ascultă și cerințele fotografului, el știe mereu trucuri ca să ieși în evidență, deci ideile lui cu siguranță sunt mai bune decât ce ne imaginăm noi câteodată.

2. Odihnă și hidratare

Dormi. Dacă vorbim de o ședință foto vitală, extrem de importantă, asigură-te că începi să te odihnești cum trebuie începând cu cel puțin 3 zile înainte de sesiune. Odihna îți va relaxa mintea și corpul. Dormitul 8 ore te va scăpa de cearcănele din jurul ochilor.
Bea multă apă. Apa îți menține pielea sănătoasă și strălucitoare și în felul acesta nu vei fi nevoit/ă să apelezi la un make-up artist ca să retușeze sau să acopere imperfecțiunile cauzate de un stil de viață nesănătos.

3. Haina face pe om

Ne place sau nu, haina face pe om. Nu putem apărea îmbrăcați oricum. Stilul vestimentar spune multe despre noi. Poate nu poți apela de fiecare dată la un stilist (și ar fi bine să nu, pentru că nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine). Alege haine potrivite, încălțăminte adecvată și câteva accesorii statement. Dacă tu și fotograful ați căzut deja de acord cu tema, ideea, locul și alte detalii, atunci îți este ușor să-ți dai seama ce tip de haine, încălțăminte și accesorii ai nevoie.

4. Exersează

Desigur, nu te afli la Fashion Week, dar uneori este bine să faci o probă înainte. Chiar și cu machiajul. Uneori realizezi că o idee care arăta foarte bine în minte, nu arată la fel de bine și în realitate. Sesiunea de make-up de probă este valabilă mai ales pentru femei. Poartă hainele, mișcă-te în ele pentru a nu fi rigid/ă în timpul sesiunii.
De asemenea, dacă nu ești sigur/ă pe un anumit obiect vestimentar sau ceva ce ține de make-up, întreabă fotograful. El are experiență, știe ce se potrivește, ce culori merg bine împreună și ce este mai ofertant pentru tine.

5. Back-up plan

Să ai mereu un plan de rezervă. Fii întotdeauna gata cu un plan de rezervă, în cazul în care vremea se va înrăutăți sau dacă se întâmplă ceva în ultimul moment.

BONUS
Zâmbește, relaxează-te și mergi pe mâna fotografului. Nimic nu se compară cu un zâmbet larg și o dispoziție bună în ziua ședinței foto. Doar respiră și relaxează-te. Dacă ai parte de un fotograf profesionist talentat nu numai că vei avea o experiență minunată în timpul sesiunii, dar vei obține și cele mai bune fotografii!
28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page