top of page
Poza scriitoruluiCristian

10 sfaturi pentru un fotograf la început de drum



În orice domeniu există o perioadă de acomodare, de învățare, de progres și, în cele din urmă, se văd și rezultatele. Chiar dacă ești la început de drum, asta nu înseamnă că nu vei evolua. Lucrurile pot părea mai grele și mai dure inițial, dar dacă știi ce ai de făcut, totul va fi mult mai ușor.

Iată 10 sfaturi care cu siguranță te vor ajuta dacă te afli la începutul carierei de fotograf:

1. Nu cumpăra din prima cele mai scumpe echipamente

Este posibil să obții fotografii foarte frumoase cu un aparat mai ieftin. Mediul online ne inspiră, dar ne creează și speranțe false. Chiar dacă fotograful tău preferat are ultimul model de apart foto, nu te încăpățâna să-l achiziționezi și tu. Asta nu te va face mai talentat sau mai bun. Imaginează-ți că abia ai luat carnetul de șofer. Poate câteva luni ar trebui să mergi cu o mașină mai ieftină până te acomodezi cu traficul și tot ceea ce implică șofatul. Cu cât faci mai multe fotografii, cu atât vei ști mai multe despre ce tip de cameră să folosești atunci când va veni timpul pentru o nouă achiziție.


2. Ia în considerare achiziționarea unui trepied

Merită luat un trepied ieftin, mai ales dacă îți tremură mâinile la început. În unele contexte un trepied te poate salva.


3. Poartă camera cu tine tot timpul

„Ocaziile fotografice” vin adesea când te aștepți mai puțin. Dacă îți poți alcătui un echipament relativ simplu - o geantă mică pentru cameră și un trepied - ai putea profita de unele dintre aceste oportunități neașteptate. Și, evident, dacă nu se petrec lucrurile de la sine, caută-le tu pe ele, uită-te la tot ceea ce te înconjoară - vei fi surprins câte momente cu adevărat speciale poți imortaliza.

4. Fă o listă cu fotografiile pe care vrei să le faci

Pentru acele momente care te găsesc fără aparatul foto asupra ta, păstrează un mic jurnal în care să notezi locurile în care ai vrea să te întorci și pe care ai vrea să le fotografiezi. Asigură-te că notezi orice detalii importante, cum ar fi iluminarea, astfel încât să poți reveni la aceeași oră sau când vremea este potrivită.


5. Nu trece cu vederea subiectele banale pentru fotografie

S-ar putea să nu vezi nimic interesant de fotografiat în camera de zi sau în curtea ta, dar încearcă să privești împrejurimile familiare cu ochi proaspeți. S-ar putea să observi un joc de lumini pe care nu l-ai văzut până atunci sau să găsești niște flori sălbatice în curtea din spatele blocului. Adesea, un subiect simplu constituie cea mai bună fotografie, nu te chinui să prinzi vreun fulger sau vreo tornadă. Lasă asta pentru când vei fi faimos.


6. Bucură-te de procesul de învățare

Cea mai bună parte a unui job sau hobby precum fotografia este să nu rămâi niciodată fără lucruri de învățat. Inspirația este peste tot în jurul tău. Privește totul cu ochii unui fotograf și vei vedea oportunități pe care nu le-ai observat niciodată. Nu uita: procesul, nu succesul!

7. „Joacă-te” cu setările camerei tale

Pe măsură ce explorezi, încearcă să fotografiezi subiecții cu mai multe setări pentru a afla ce efecte îți plac. Asigură-te că recunoști toate simbolurile și că nu există vreun buton despre care nu știi ce face. Acum e momentul să greșești, acum e momentul să faci 1000 de poze pentru a descoperi cele mai bune setări.


8. Învață regulile de bază

Cantitatea de informații online despre fotografie poate fi copleșitoare. Începe cu câteva articole despre compoziție. Fii deschis la noutăți și acceptă ce au spus alți fotografi experimentați despre o anumită tehnică. Trebuie să cunoști regulile înainte de a le putea încălca. Profită de resursele gratuite pe care internetul și le pune la dispoziție pentru a învăța.

9. Fotografiază în mod regulat

Încearcă să fotografiezi ceva în fiecare zi. Dacă nu poți face asta, asigură-te că îți faci timp pentru a exersa în mod regulat, astfel încât să nu uiți ceea ce ai învățat. O modalitate excelentă de a te motiva este să-ți faci o listă cu sarcini zilnice-săptămânale.

10. Să nu-ți fie frică să experimentezi

Acum e momentul. Fii nebun! Cine știe, poate ieși ceva bun din asta. Unii pictori când sunt în impas aruncă o cutie de vopsea pe perete și de acolo începe marea artă. Fotografiază iar și iar. Analizează mereu imaginile pe care le-ai realizat și vezi ce funcționează și ce nu. Împrietenește-te cu camera foto. Împreună veți face o echipă minunată!!!

26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Commentaires


bottom of page